+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Tip 2: eLearning tekst schrijven

In mijn vorige blog ben ik begonnen met mijn 8 tips om betere e-learningmodules te schrijven. Als je het gemist hebt, kun je hem hier teruglezen. Maar inmiddels is het tijd voor tip nummer 2.

Internet-teksten

Als je schrijft voor het internet is het belangrijk dat je je stijl aanpast. Vergelijk maar eens een willekeurig nieuwsbericht nu.nl met een stukje in een papieren krant. Een aantal dingen zal je opvallen bij de internet-variant:

  • Relatief korte paragrafen
  • Relatief korte zinnen
  • Veel gebruik van (sub)koppen

E-learningtoepassingen

E-learningmodules kun je ook zien als online content. Benader je doelgroep daarom op dezelfde manier. Je wilt de aandacht pakken en vasthouden. Je wilt je module aantrekkelijk maken, en zorgen dat deze niet afschrikt. En je wilt je informatie snel en effectief overbrengen.

Conclusie

Houd het kort, en kom snel to-the-point. Zorg dat de opmaak van de tekst uitnodigt tot lezen; niemand houdt van lappen tekst. En deel de informatie op door structuur aan te brengen. Dit kan met subkoppen, maar ook door verschillende slides of hoofdstukken te gebruiken. Misschien niet helemaal jouw doelgroep, maar het nodigt uit tot lezen en interactie doordat de informatie gestructureerd is en in kleine stukjes wordt aangeboden.

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Plan eenvoudig een belafspraak of een Zoom-meeting in met één van onze eLearning experts. We laten je graag meer zien met behulp van een demo!

Of laat je vraag achter en dan nemen wij contact met je op.