+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl
Rosa
eLearning developer
blank

E-learning zonder einde

Als je 20 minuten achter je laptop zit en niet weet hoe lang je e-learning nog duurt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Zeker als je een overvolle agenda hebt en een aantal deadlines en taken hebt die vandaag nog af moeten. Het kan leiden tot blind doorklikken of zelfs wegklikken. Dat is zonde en helemaal niet nodig. Met deze tips geef je de deelnemer duidelijkheid.

Breek het op in stukjes
Maak duidelijk waar de deelnemer zich bevindt in de eLearning. Dat kan op een verschillende manieren.

Tip 1 Werk met hoofdstukken
Breng hoofdstukken aan. Maak de hoofdstukken dan wel allemaal ongeveer even lang. Je schept verkeerde verwachtingen als iemand vlot door de eerste 3 hoofdstukken gaat en bij hoofdstuk 4 tegen een bulk van informatie aanloopt.

Tip 2 Voeg paginanummers toe
Het zegt niet zoveel als je op pagina 24 bent, maar zit je op 24/30, dan weet je dat je er bijna bent. Je kunt paginanummers ook per hoofdstuk inzetten. Handig als 228 pagina’s onoverkomelijk lijkt. 4 keer 57 klinkt een stuk aangenamer.

Tip 3 Gebruik een voortgangsbalk
Hetzelfde trucje kun je gebruiken met een voortgangsbalk, op cursusniveau of op hoofdstukniveau. Laat het balkje vollopen van 0 tot 100% en de deelnemer snapt waar hij aan toe is

Maak het overzichtelijk
Het afronden van steeds kleine stapjes – of dat nu hoofdstukken of pagina’s zijn – zorgt voor een betere leerervaring.
Deelnemers hebben graag een eindpunt in het vizier.

Meer tips voor een betere leerervaring? Meld je dan aan voor
de nieuwsbrief!

blank