NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017

blank

Garantie voor veilig omgaan met informatie

Het ISO 27001:2017 certificaat garandeert op onafhankelijke wijze dat Splintt voldoet aan strenge internationale eisen op het gebied van informatiebeveiliging. 

Informatiebeveiliging is essentieel binnen ons vakgebied. Of het nu gaat om ons Learning Management Systeem (LMS), een Leerportaal, of de ontwikkeling van eLearning producten: onze klanten moeten er op kunnen rekenen dat hun vertrouwelijke informatie bij ons veilig is. 

 

Wat houdt ISO 27001 in?

Het is een internationale standaard voor informatiebeveiliging die zich richt op een procesmatige implementatie, toepassing en onderhoud van een informatiebeveiligingssysteem. Een onafhankelijke keuringsinstantie controleert of opgeslagen informatie beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Netwerken, systemen en procedures moeten aantoonbaar zo zijn geïmplementeerd dat alle gegevens beschermd zijn tegen bedreigingen van buitenaf.

Continue ontwikkeling

Het uitgangspunt is dat je als organisatie blijvend optimaliseert. Dat betekent heel gericht blijven kijken naar processen, hulpmiddelen en gedrag binnen de organisatie.

“Het raakt alles waar je dagelijks mee bezig bent. Daarom werken we continue aan een bedrijfscultuur die veilig omgaan met informatie ademt. We doen dat op toegankelijke manieren, waardoor het veilig omgaan met informatie inmiddels routine is bij onze mensen.”

Niels van Drimmelen

Niels van Drimmelen

CTO & CISO

Het was een pittige, maar ook ontzettend leuke klus om te doen. Geweldig om gestructureerd te ontdekken wat we eigenlijk allemaal al hadden. Zeer boeiend om aan te scherpen, vast te leggen en plannen te organiseren voor continue optimalisaties.

Certificate of Registration

Statement of Applicability