+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

eLearning op maat

effectieve online leeroplossingen die volledig aansluiten bij de doelgroep

Wat is eLearning op maat?

eLearning op maat betekent dat er een online leeroplossing wordt ontwikkeld die helemaal voldoet aan je specificaties. Het leermateriaal wordt volledig aangepast op basis van doelgroep, leerdoelen, specifieke content en huisstijl. Of het nu gaat om eLearning modules of bij voorbeeld om video-learning: leeractiviteiten worden op basis van een concept ontwikkeld, waarbij er aandachtig wordt samengewerkt tussen opdrachtgever en ontwikkelaar. Zo wordt er een eLearning op maat gemaakt die past bij de doelgroep.

Wat is belangrijk bij eLearning op maat?

Bij het ontwikkelen van eLearning op maat is het belangrijk dat de samenwerking tussen opdrachtgever en ontwikkelaar/eLearning-bureau soepel verloopt. Naast een kwalitatief hoogstaand product is een prettige samenwerking een zeer belangrijk onderdeel, omdat dit uiteindelijk de kwaliteit van de eLearning beïnvloedt. Om dit proces te garanderen maken wij gebruik van een 6-stappen plan. Met behulp van deze 6 stappen krijgen we een helder beeld van de behoeften, weet de opdrachtgever waar hij/zij aan toe is en voorkomen we onduidelijkheden gedurende de samenwerking.

De 6 stappen voor succesvolle eLearning op maat

 Als de 6 stappen succesvol worden doorlopen, ben je als opdrachtgever ervan gegarandeerd een passende, prettige en leuke eLearning op maat te ontvangen.

Stap 1 – Initiatie
In de eerste stap ontvangen en bespreken wij alle materialen, denk aan specifieke documentatie en mondelinge kennisoverdracht. Daarna verdiepen wij ons verder en ontwikkelen we een globale opzet van de leeroplossing. Die nemen we in een tweede sessie door.

Stap 2 – Storyboard & design
Bij akkoord op de globale opzet van de leeroplossing, ontwikkelen wij een storyboard en design. Tijdens een contentsessie stemmen we deze verder af en verwerken wij eventuele aanpassingen.

Stap 3 – Scripten
Wanneer de aanpassingen in het storyboard zijn doorgevoerd, gaan wij scripten. Dit betekent dat we het storyboard vullen met de werkelijke inhoud. Wanneer het script gereed is, ontvangen jullie een versie ter review.

Stap 4 – Mediaproductie
We verwerken de gekozen media en bewerken deze waar nodig: bijvoorbeeld afbeeldingen.

Stap 5 – Samenstellen
We brengen alle onderdelen in de eLearning samen. We testen of alles werkt. Daarna vindt er weer een review moment plaats met als doelstelling om de laatste punten op de ‘i’ te zetten.

Stap 6 – Oplevering
Tot slot leveren wij alles op volgens de specificaties. Klaar voor gebruik!

Wanneer is eLearning op maat een verstandige keuze?

Een volledige online leeroplossing op maat is een verstandige keuze als je specifieke, bedrijfsgerichte of -gevoelige content hebt die je in een eigen stijl wilt aanbieden aan een doelgroep.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar eLearning die volledig aansluit op je doelgroep, waar een huisstijl verwerkt moet zijn, die beschikbaar moet zijn op een eigen leeromgeving en waarbij gebruikt maakt van de laatste leermethoden (zoals VR, AR en video-learning), dan is het verstandig eLearning op maat te kiezen. In dit geval krijg je een 100% op maat oplossing.

Heb je bijvoorbeeld minder budget ruimte of wil je gebruik maken van bestaande concepten en mogelijk ook content, dan kan 50% op maat een passende oplossing bieden. Daarbij is de basis gebaseerd op een bestaand format en wordt de eLearning aangepast met inhoud, media en stijlelementen zoals logo en kleurgebruik. 

Uiteraard kun je ook kiezen voor een kant-en-klare oplossing als deze voorhanden is, met een aantal toevoegingen op maat. Bijvoorbeeld een filmpje, bijlage of aparte toets.

Kom je er niet uit of heb je hulp nodig bij deze keuze? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis advies.

Hoe maak je eLearning op maat? 

Hoe je eLearning op maat maakt kan enorm verschillen. Organisatie X wil een andere leeroplossing dan organisatie Y en hetzelfde geldt voor organisatie Z. Wel zijn er principes waar wij ons aan vasthouden, om zo een passende online leeroplossingen te kunnen maken voor vrijwel iedere organisatie. Alle leerproducten die wij ontwikkelen voor klanten kennen een solide didactische basis, in combinatie met inhoudelijk sterke content. Hiervoor maken wij gebruik van de volgende didactische principes:

Gamification

We passen spelprincipes toe om de deelnemer te motiveren.

Breinleren

We optimaliseren onze oplossingen met de breinleren-theorie. 

Stimulerend

Met tekst en beeld maken we de voortgang expliciet, dat stimuleert doorgaan. 

Visueel aantrekkelijk

We gebruiken een frisse combinatie van tekst, beeld en geluid.

Rode draad

We nemen de deelnemer mee in een pakkend verhaal, scenario of metafoor.

Gebruiksvriendelijk

We ontwikkelen leeroplossingen met de doelgroep in gedachten. 

waar kunnen we jou mee helpen?