+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Geef criminelen geen kans

Ondermijning luchthaven Schiphol

Vraag en oplossing

Overal in Nederland probeert de onderwereld misbruik te maken van de bovenwereld. Ook Schiphol is als internationale toegangspoort een aantrekkelijke plek voor criminelen.

Om criminaliteit te voorkomen en aan te pakken, hebben diverse partijen de handen ineengeslagen. Samen werken ze aan een uitgebreid trainingsprogramma over bewustwording bij medewerkers en over verbetering van interne bedrijfsprocessen.

Als onderdeel van dit programma heeft Splintt samen met Slem Ontwerpstudio een online trainingsprogramma ontwikkeld. Hierin krijgen medewerkers met pakkende voorbeelden te zien wat de risico’s en gevolgen zijn van ondermijning en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Er is een algemene training die geschikt is voor alle tienduizenden medewerkers op Schiphol, en een training toegespitst op managers.

ondermijning

Programmateam ondermijning

Schiphol over Splintt

Splintt beweegt goed mee!

“Het leerprogramma is ontwikkeld voor een doelgroep met een grote diversiteit aan kennis, vaardigheden en achtergrond. Dit vroeg om goed onderzoek, veelvuldig overleg en afstemming met de samenwerkende private en publieke organisaties op Schiphol. Splintt wist hierin goed mee te bewegen met als resultaat een gevarieerd en vooral zeer aansprekend programma, dat door iedereen enthousiast is ontvangen en al als vast onderdeel binnen interne opleidingsprogramma’s wordt opgenomen.”

Programmateam aanpak ondermijning Schiphol

Inspelen op emotie

“Bij een enorm uiteenlopende doelgroep als ‘alle mensen met een toegangspas voor Schiphol’ is het belangrijk dat je toch een manier vindt om iedereen aan te spreken. We hebben daarom ingestoken op emotie, want dat is universeel.

In de eLearning volgen we, in de vorm van een reeks korte video’s, het verhaal van Dries, die verzeild raakt in een ondermijningssituatie. We brengen het onderwerp op deze manier naar de belevingswereld van alle mensen in de doelgroep.”

Philip van der Eijk
Splintt

luchthaven

Betrokken partijen

Schiphol Group
KLM
Gemeente Haarlemmermeer
RIEC-LIEC
Politie
Douane
Belastingdienst
Marechaussee
Fiod
Openbaar Ministerie
Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Plan eenvoudig een demo in hieronder via het formulier. We laten je het graag zien!