+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Hoe werkt eLearning?

digitale manier van kennisoverdracht, het vergroten van inzicht en het trainen van vaardigheden

Hoe werkt eLearning?

Sinds het internet in ons westerse samenleving haar intrede heeft gedaan, is er een hoop veranderd. En nog steeds blijven er dingen veranderen. We doen steeds meer dingen online. Inmiddels is het zover dat je eigenlijk de deur niet meer uit hoeft omdat je simpelweg alles via internet kunt doen. Ook studeren en leren. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer scholen én bedrijven gebruik maken van e-learning. Het is de ideale manier om ervoor te zorgen dat werknemers cursussen volgen en op die manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het vak. In beroepsgebieden als de zorg is dat van groot belang. Wellicht dat daarom e-learning voor de zorg juist zo populair is. Maar hoe werkt e-learning dan eigenlijk precies?.

Hoe werkt eLearning: voor iedereen toegankelijk

Bij e-learning wordt er een persoonlijke leeromgeving gecreëerd. Waar deelnemers vroeger een cursus volgden door ergens een dag heen te gaan, kan dit nu gewoon online. Je krijgt een persoonlijke inlogcode en vervolgens kun je simpelweg inloggen. Iedere deelnemer kan in de persoonlijke leeromgeving terecht. Hier is bijvoorbeeld leerstof te vinden en zijn er handige tips om bijvoorbeeld te oefenen met de nieuwe dingen die je geleerd hebt. Daarnaast worden zelfs toetsen en testen afgenomen via dit platform en kunnen de resultaten worden bijgehouden. Op die manier zijn alle aspecten van een cursus of studie binnen één online omgeving verzameld. Daardoor kun je de cursus op een flexibele manier volgen waar en wanneer je maar wilt.

Hoe werkt eLearning: verschillende modules

Het fijne is dat er ook verschillende e-learning modules zijn. Dat betekent dat er allereerst voor verschillende vakgebieden modules beschikbaar zijn. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast zijn er binnen een vakgebied namelijk ook weer heel veel verschillende modules. Bijvoorbeeld over beroepsethiek of samenwerking. Maar er zijn daarnaast ook modules beschikbaar die specifiek over bepaald nieuw apparatuur of materiaal gaan.

 

waar kunnen we jou mee helpen?

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?