E-learning modules

maak een afspraak met ons om mogelijkheden te bespreken

E-learning modules

Eigenlijk kun je er in onze moderne tijd waarin vrijwel alles via het internet gaat niet meer omheen: e-learning. Naast dat we privé steeds meer via internet regelen, doen we dat nu ook zakelijk en op onze studie. Bij e-learning draait het vooral om het creëren van een online leeromgeving waarin men alles kan leren voor een bepaalde studie of cursus. Om alle bedrijven en instellingen die er gebruik van willen maken te helpen, zijn er tal van verschillende e learning modules. Maar wat is een e-learning module dan eigenlijk precies en wat kun je er mee? Hieronder vertellen we je er alles over.

E-learning modules: wat is het?

Een e-learning module is een online cursus waarin een deelnemer stapsgewijs door content heenloopt. Dat kan op allerlei manieren: van tekst en plaatjes, tot interactieve scenario’s met animaties en films. Een e-learning module is een bundeling van meerdere leervormen. De keuze van de leervormen in de e-learning module hangen helemaal samen met het doel dat bereikt moet worden.

Om goed te kunnen weten wat e-learning modules nu eigenlijk precies zijn, is het verstandig om eerst te kijken hoe een online leeromgeving is opgebouwd. In de meeste gevallen download of koop je simpelweg e-learning software. Nadat je deze heb geïnstalleerd, kunnen je er als deelnemer of begeleider direct mee aan de slag. Binnen de online leeromgeving zijn er echter tal van verschillende onderwerpen mogelijk. Je begrijpt dat er, zeker binnen grote bedrijven, niet één enkele cursus wordt gegeven. Er zijn juist heel veel verschillende cursussen en daarmee modules nodig. Daarbij kun je allereerst denken aan algemene modules die in verschillende branches bruikbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn bedrijfshulpverlening(BHV), samenwerken of beroepshouding.

E-learning modules: voor ieder vak een uitkomst

Daarnaast zijn er natuurlijk tal van verschillende modules die echt geschikt zijn voor een specifiek vakgebied. Je begrijpt dat men op een verzekeringskantoor weinig heeft aan een module over het gebruik van nieuwe en moderne apparaten die bij nierdialyse gebruikt worden. 

Wil je meer weten over e-learning modules en de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.