+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

eLearning modules

stapsgewijs door leerzame content lopen als cursist

In het kort: eLearning modules

In de werkomgeving, bij opleidingen/studies en in de privésfeer: in deze moderne tijd waarin het internet zo’n grote rol speelt kun je niet meer om eLearning heen. Vrijwel elke organisatie, opleidingsinstituut of ZZP’er maakt er wel gebruik van. Als we het hebben over eLearning, hebben we het natuurlijk over digitaal leren. Om allerlei soorten bedrijven, instellingen en organisaties gebruik te laten maken van eLearning, zijn er tal van verschillende eLearning modules. Maar wat is een eLearning module precies?

Wat is een eLearning module?

Een eLearning module is een online cursus waarin een deelnemer stapsgewijs door content en bijbehorende opdrachten loopt. Dat kan op meerdere manieren: met teksten en afbeeldingen, met interactieve scenario’s verwerkt in film of met virtual reality / augmented reality. Een combinatie tussen deze leervormen is ook mogelijk, zolang er rekening wordt gehouden met het doel dat behaald wil worden met de eLearning module. Deze eLearning module is uiteraard toegespitst op een specifiek onderwerp.

Om bij het begin te beginnen: een eLearning module begint met een online leeromgeving en bijbehorende eLearning software. Organisaties die eLearning willen gaan inzetten voor hun werknemers hebben hierbij veel keuze. Zo kan een organisatie ervoor kiezen eLearning software aan te schaffen en hierin zelf eLearning modules te ontwikkelen. Dit is een betaalbare oplossing, maar niet altijd de gewenste oplossing. Het ontwikkelen van eLearning modules met software als Articulate Rise is niet eenvoudig en daarom kiezen veel organisaties ervoor een bureau in te schakelen die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van didactische en kwalitatief hoogstaande eLearning modules.

Hoe je eLearning modules kan inzetten 

Voordat je eLearning kan inzetten voor je organisatie, is het aangeraden te achterhalen welke onderwerpen je wil behandelen in de eLearning modules. Vervolgens categoriseer je de onderwerpen op vakgebied (“welke medewerkers van welke afdelingen binnen mijn organisatie hebben behoefte aan dit onderwerp?”) en vervolgens ga je na hoe je deze onderwerpen wil presenteren aan je doelgroep.

Wil je het in de vorm van een film of toch een meer klassieke manier in de vorm van tekst met plaatjes, waarbij er tot slot een afsluitende toets is? Hoe dan ook: er is genoeg keus om eLearning modules in te zetten voor jouw organisatie!

waar kunnen we jou mee helpen?

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?