+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Wat is een eLearning module?

en de beste manieren om eLearning modules te ontwikkelen

Wat is een eLearning module?

Een eLearning module kun je het beste omschrijven als een online te doorlopen lesboek. Nu zijn de mogelijkheden om via deze digitale lesboeken informatie aan te bieden veel groter dan alleen tekst en afbeeldingen. Een eLearning module kan interactieve werkvormen bevatten, video’s, animaties, virtual reality, augemented reality en vormen van gamification. Soms vormen meerdere eLearning modules samen een online cursus waarbij iedere module een ander (deel van een) onderwerp behandelt.

Wil je hier meer over lezen? Kijk dan hier om meer te weten over wat een eLearning module is.

Welke onderwerpen kun je behandelen met eLearning?

Met eLearning modules kun je kennis en vaardigheden overbrengen, maar het is ook mogelijk om bewustwording te creëren of een gedragsverandering te bewerkstelligen. Het is een rijk medium waarmee je informatie kunt overbrengen. In het geval van een ziekenhuis of zorginstelling kan eLearning bijvoorbeeld medewerkers vaardig maken in het gebruiken van een elektronisch patiëntendossier of ze bewust maken van het belang van goede handhygiëne. Bij een bank of een architectenbureau zullen de onderwerpen misschien anders zijn, maar ook hier kunnen medewerkers vaardigheden en kennis opdoen uit hun vakgebied of bewust gemaakt worden van bepaalde essentiële gedragingen of risico’s.

Er zijn al veel verschillende generieke eLearning modules te verkrijgen. Voor ieder vakgebied en voor iedere branche zijn talloze modules beschikbaar die werknemers kunnen helpen om bij te leren én up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin ze werkzaam zijn.

Er zijn per vakgebieden soms honderden verschillende modules te doorlopen. Verplegend personeel in een ziekenhuis kan bijvoorbeeld modules volgen over hygiëne op de werkvloer, maar ook hoe je het beste met elkaar kunt samenwerken of over een nieuwe vorm van noteren zodat alles wat er met patiënten gebeurt zo goed mogelijk wordt geregistreerd. En dan hebben we het nog niet eens over het werken met nieuwe medicijnen of apparatuur wat natuurlijk regelmatig voorkomt.

Verschillende modules per vakgebied

Mede omdat er veel vraag is naar verschillende thema’s, hebben wij de content libraries opgezet. Dit is onze eLearning module bibliotheek met thema’s zoals:

Het veilig omgaan met informatie en ISO270001 implementatie,

Het veilig werken met chemische producten,

Het bestrijden van industriële incidenten,

Het slim vinden en gevonden worden op professionele platforms, zoals LinkedIN,

Het ethisch en verantwoord handelen binnen en buiten de organisatie,

En nog veel meer!

De beste manieren op eLearning modules te ontwikkelen

Er zijn meerdere manieren om eLearning modules te ontwikkelen. Uiteraard kun je alles zelf doen, bijvoorbeeld met eLearning authoring tools (linken). Maar dit bevelen we niet altijd aan. Er komt meer kijken bij het ontwikkelen van eLearning modules dan je denkt, waardoor veel van onze klanten uiteindelijk kiezen voor eLearning op maat of 50% op maat. Weet je niet zeker hoe jij het beste eLearning modules kan inzetten voor jouw organisatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Dus… eLearning modules.

Er is dus heel veel mogelijk en te bereiken met eLearning modules. Reden genoeg om een eLearning module uit te proberen?

waar kunnen we jou mee helpen?

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?