Wat is een e-learning module?

Wanneer je als bedrijf gebruik wil maken van e-learning zijn er tal van verschillende manieren om dit te doen. Natuurlijk moet je jezelf eerst bedenken waarvoor je het precies nodig hebt. E-learning voor bedrijven is namelijk beschikbaar in alle mogelijke soorten en maten. In sommige bedrijven is het simpelweg noodzakelijk om hier gebruik van te maken. Bijvoorbeeld omdat er regelmatig veranderingen plaatsvinden waarvan het personeel op de hoogte moet worden gebracht. Daarvoor is bijscholing noodzakelijk en het is natuurlijk een stuk eenvoudiger om dit online te doen. Er zijn bovendien tal van e-learning modules beschikbaar. Maar wat zijn dat dan eigenlijk precies? We bespreken het hieronder.

Wat is een e-learning module: verschillende thema's

Je kunt een e-learning module eigenlijk omschrijven als een versie van e-learning met een thema. Er zijn heel veel verschillende e-learning modules beschikbaar. Je begrijpt dat er in het geval van e-learning bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen weer heel andere onderwerpen aan bod komen dan wanneer je een online cursus wil volgen binnen het onderwijs of als je een architectenbureau hebt. Juist doordat er zoveel verschillende modules te verkrijgen zijn, zijn er voor ieder vakgebied en voor iedere branche talloze modules beschikbaar die werknemers kunnen helpen om bij te leren én up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied waarin ze werkzaam zijn.

Wat is een e-learning module: ieder vak tal van modules

Overigens betekent dit niet dat er voor ieder vakgebied en iedere branche één enkele module beschikbaar is. Er zijn per vakgebieden soms honderden verschillende modules. Verplegend personeel in een ziekenhuis kan bijvoorbeeld modules volgen over hygiëne op de werkvloer, maar ook hoe je het beste met elkaar kunt samenwerken of over een nieuwe vorm van noteren zodat alles wat er met patiënten gebeurt zo goed mogelijk wordt geregistreerd. En dan hebben we het nog niet eens over het werken met nieuwe medicijnen of apparatuur wat natuurlijk regelmatig voorkomt.