+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Tip 7: maak het jezelf makkelijk

Mijn zevende tip gaat over een stapje terugdoen, ook al gaat dat tegen je natuur in.

Heb je dat ook wel eens? Je bent een ambitieuze maaltijd aan het koken en halverwege kom j erachter dat je een van de ingrediënten niet in huis hebt. In zo’n geval kook ik stug door zonder, of ik zoek een vervangend ingredient. Zo zijn onder andere de pastasaus met rijst en de pindakaas-jam-maar-dan-zonder-jam-en-met-appelstroop-boterham ontstaan in mijn keuken. Typisch gevalletjes doorzettingsvermogen.  Het is lastig om er nog een mouw aan te passen. Maar jij, jij geeft niet op, jij past die mouw eraan. Zo ben je.

Durf je opzet te heroverwegen

Dit is niet altijd zo’n goed idee als dat het lijkt. Zeker niet bij het schrijven van e-learningmodules. Als je vastloopt bij een slide omdat je er met de materie niet uitkomt, heroverweeg dan de manier waarop je het probeert te vertellen. Kijk of je de materie op een andere manier kan opbreken, gebruik een andere metafoor, stel een andere vraag, enz.

Wees niet bang om een stapje terug te zetten of om gedaan werk weg te gooien. Liever nu opnieuw beginnen dat een module waar de deelnemers allemaal niets van opsteken.

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Plan eenvoudig een belafspraak of een Zoom-meeting in met één van onze eLearning experts. We laten je graag meer zien met behulp van een demo!

Of laat je vraag achter en dan nemen wij contact met je op.