+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

eLearning in de zorg

hoe de zorg verbeterd kan worden met online cursussen

Zorg verbeteren met eLearning

Dat eLearning in populariteit is gegroeid in tal van branches is geen nieuw nieuws. Wat wel relevant is, is dat eLearning elk jaar weer verder ontwikkeld met nieuwe functionaliteiten en opties en nog lang niet in de volwassenheidsfase zit. Zo is het mogelijk eLearning modules te ontwikkelen die aangepast zijn op de branche die ze gaan gebruiken. Ditzelfde geldt voor eLearning in de zorg. Maar wat komt er allemaal bij kijken om eLearning in de zorg te gebruiken?

eLearning gebruiken in de zorg

Net als in het onderwijs en het bedrijfsleven, valt er ook in de zorg niet aan eLearning te ontsnappen. Zelfs overheden maken gretig gebruik van het gemak dat eLearning kan bieden bij het opleiden en omscholen van personeel. Net als in deze branches is het ook in de zorg belangrijk om personeel up-to-date te houden en dus regelmatig cursussen te laten doorlopen. In de zorg veranderen regels en voorschriften periodiek en het is van (levens)belang dat personeel blijft voldoen aan de vereisten in de branche en hierom de nodige cursussen kunnen volgen.

Om deze reden zijn er speciale eLearnings ontwikkeld. Bijvoorbeeld eLearnings voor verpleegkundigen of een online leeromgeving voor zorgverleners binnen een tehuis voor ouderen of gehandicapten. Vrijwel alle zorginstellingen maken om deze reden gebruik van eLearnings om hun personeel bij te kunnen scholen en cursussen te geven. In de meeste gevallen worden dit jaarlijks afgenomen onder het zorgpersoneel en soms zelfs meer.

Doordat de lessen online zijn kunnen ze effectiever worden afgenomen omdat het zorgpersoneel hiervoor niet aanwezig hoeft te zijn op de werkvloer, maar dit vanuit huis kan doen. 

eLearning voor opleidingen in de zorg

In Nederland zijn er tal van MBO, HBO -en universitaire onderwijsinstellingen te vinden waar opleidingen voor in de zorg worden aangeboden. Er zijn namelijk ook veel verschillende vakgebieden in de zorg op elk niveau. Om deze opleidingen bij de tijd te houden wordt er bij deze opleidingen ook gebruik gemaakt van eLearning. Zo worden er binnen veel hogescholen en universiteiten standaard modules gebruikt, maar er zijn ook onderwijsinstellingen die voor hun opleidingen eigen software hebben laten ontwikkelen voor het gebruik van eLearning.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een eLearning tool dat past bij jouw organisatie en wensen? Vraag ons gerust om advies!

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Plan eenvoudig een belafspraak of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

blank