+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Trimbos-instituut 

trimbos

Vraag en oplossing

In de zoektocht naar een effectieve e-learningoplossing kwam het Trimbos-instituut terecht op de website van Splintt.
Drs. Maddy Blokland, adviseur bij Trimbos-instituut, benadrukt de redenen achter hun keuze voor Splintt: “Met het op maat gemaakte programma, het prettige contact en de vlotte opleveringsmogelijkheden was de keuze snel gemaakt.”

Het Trimbos-instituut is een Nederlands onderzoeks- en kennisinstituut op het gebied van geestelijke gezondheid en verslaving. Het voert onderzoek uit, biedt trainingen, ondersteunt professionals en draagt bij aan het vormgeven van beleid.

Maatwerk dat inspireert
Splintt heeft in nauwe samenwerking met het Trimbos-instituut een maatwerk e-learning ontwikkeld dat perfect aansluit op de specifieke behoeften van de organisatie. Een 30-minuten durende module over alcohol-, drugs- en medicijngebruik op de werkvloer. De e-learning maakt werknemers en leidinggevenden bewust van de risico’s van alcohol- en drugsgebruik, zowel tijdens als buiten werktijd. Daarnaast geeft de training inzicht in wanneer gebruik problematisch kan worden. Medewerkers leren hoe ze signalen kunnen herkennen, gesprekken kunnen aangaan en waar ze (anonieme) hulp kunnen vinden.

Digitale leeroplossing

Trimbos-instituut over Splintt

Snelle start en oplevering

Maddy geeft aan dat zij zeer te spreken is over de manier waarop de e-learning tot stand is gekomen.

“Er was een duidelijke planning, we hadden een vast aanspreekpunt en het team van Splintt pakte dingen snel op. De conceptversie is voorgelegd aan een pilotgroep. Met de feedback hebben we de e-learning nog praktischer kunnen aanscherpen.”

Grotere impact
Bedrijven en organisaties kunnen via het Trimbos-instituut de e-learning aanschaffen. “De e-learning werkt versterkend met andere informatievoorzieningen, zoals trainingen en voorlichtingen die we aanbieden. De e-learning is daarmee onderdeel van een totaalpakket.” Je kunt de e-learning via de webwinkel van het Trimbos-instituut aanschaffen.

“We hebben een campagne ingezet om het product onder de aandacht te brengen. Ook bieden we geïnteresseerden en bestaande contacten gratis toegang om kennis te maken met de e-learning. Alle reacties zijn tot nu toe heel erg positief. We sluiten goed aan op de informatiebehoefte en is de e-learning heel toegankelijk.” Daarmee vergroot Trimbos-instituut zijn impact op eindgebruikers.

 
Drs. Maddy Blokland
Adviseur bij Trimbos-instituut

Eindcijfer 8,5

Ook collega’s van het Trimbos-instituut zelf hebben de e-learning doorlopen. De reacties waren positief: ze vonden de e-learning aantrekkelijk, goed te doen en opgebouwd met leuke vragen.

“We hebben het Splintt-project geëvalueerd met een 8,5 en dat heeft alles met de aanpak te maken. We zijn heel tevreden over het resultaat.”

Ontdek zelf hoe Splintt E-learning niet alleen de kennis van jouw team vergroot, maar ook zakelijke kansen opent. Sluit je aan bij Trimbos-instituut en vele anderen die hun aanbod hebben uitgebreid met Splintt e-learning!

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Onze adviseurs helpen je graag! Plan eenvoudig een demo in.