+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Webinar storytelling:
waarom is een goed verhaal belangrijk?

Waarom is een goed verhaal belangrijk? Wat zijn de effecten ervan op de kennisoverdracht van cursisten en hoe pas je het toe? In het webinar op 18 januari gaf Philip op deze vragen (en meer) antwoord. Hieronder kun je de opname bekijken ↓

Over het webinar

Het belang van een goed verhaal, een rode draad, wordt vaak onderschat als het om eLearning gaat. Zolang alle content er maar inzit toch? Toch kan een goed verhaal of een overkoepelende metafoor erg veel meerwaarde hebben voor het leerplezier van de deelnemer, evenals voor de effectiviteit van je eLearning. Deelnemers hebben namelijk baat bij een duidelijke structuur en consistentie in de manier waarop de content wordt aangeboden.

Op deze manier kunnen zij de stof makkelijker tot zich nemen. Wat is een goed begin om de aandacht te pakken? Wat is een goede structuur of verhaallijn om je boodschap over te brengen? En hoe sluit je af? En als laatste, hoe kun je een metafoor verwerken in je eLearning om deze aantrekkelijker te maken?

In ons webinar ‘Waarom is een goed verhaal belangrijk?’ gaan we in op al deze vragen

Dit webinar heeft al plaatsgevonden. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige webinars? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Over Philip van der Eijk

Als Concept Lead en adviseur in kennismanagement, werkt Philip dagelijks aan het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe didactische concepten voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren. Hij is enthousiast, creatief en zelf ook enorm leergierig. 

 

Een medewerker kan generieke kennis en vaardigheden opdoen in een standaard klassikale training. Als het gaat om het vergroten van expertise over bedrijfsspecifieke informatie of procedures, dan is maatwerk meestal aan de orde.
In het geval van eLearning is het niet anders. Er zijn bibliotheken met standaard eLearnings waarmee medewerkers zichzelf kunnen ontplooien. Als je bedrijfsspecifieke procedures wilt uitleggen, dan is eLearning op maat geschikter.

In ons webinar leggen we uit waarom storytelling een belangrijke factor is bij het maken van eLearning. Voor als je er zelf mee aan de slag wilt, of wanneer je een eLearning-specialist wilt inschakelen.

Philip van der Eijk

Over Splintt

Bij Splintt ontwikkelen wij eLearning op maat. Van simpele modules tot hoog interactieve leerbelevingen. Wil je met online middelen kennis overdragen, bewustzijn vergroten of vaardigheden te trainen, dan bieden wij ondersteuning. Met ons team van gedreven professionals zetten wij de kennis uit je organisatie om in interactieve leermiddelen!