+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

eLearning voor verpleegkundigen

verpleegkundigen in de zorg goed opleiden met eLearning

eLearning voor verpleegkundigen

Bij het werken in de zorg komt veel kijken. Zo moeten mensen die werkzaam zijn in de zorg (denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen) zorgvuldig werken; ze moeten alles bijhouden en rapporteren en is het is continu belangrijk om veranderingen vast te leggen. Nieuwe behandelmethodes moeten gedeeld worden met personeel om zo de zorgkwaliteit hoog te houden en/of te verbeteren. Gelukkig is het delen van informatie een stuk eenvoudiger geworden sinds de opkomst van het internet.

Waar vroeger alles met pen en papier werd genoteerd, zijn er nu handige systemen om dit papierwerk te vereenvoudigen en om informatie te delen en bij te houden. Dat geldt ook als het gaat om cursussen voor het trainen van nieuwe vaardigheden, wetten, regels en procedures. Daarbij kan het gaan om scholing in nieuwe kennis en om bijscholing. Juist voor verpleegkundigen is dit erg belangrijk. Voor zorg en welzijn is eLearning dan ook gewild en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt in ziekenhuizen en zorginstellingen.

De voordelen van eLearning voor verpleegkundigen

Het grootste voordeel van eLearning voor verpleegkundigen is het gemak waarmee je bij kan blijven qua kennis. Juist in dit vakgebied is het op de hoogte blijven van kennis en ontwikkelingen van groot belang. De methoden en inzichten waarop patiënten het beste behandeld kunnen worden, kunnen ieder moment veranderen. Verpleegkundigen zijn continu bezig met de verpleging en verzorging van patiënten, waardoor het essentieel is dat zij op de hoogte zijn van nieuwe methoden. Dat geldt trouwens ook voor vernieuwingen op het gebied van materiaal en medicijnen. Met eLearning maak je dit leerproces voor verpleegkundigen stukken eenvoudiger en efficiënter. 

Een ander voordeel is de eenheid van taal. Iedereen krijgt met eLearning dezelfde uitleg, terwijl klassikaal dat nogal eens kan verschillen. 

Met eLearning kan ook makkelijk getoetst en gevolgd worden of de benodigde kennis en inzichten aanwezig zijn en of iemand daadwerkelijk op de hoogte is van bijvoorbeeld de bijwerkingen van een medicijn, het gebruik van nieuw materiaal, of een gewijzigd protocol. 

Tot slot kan iemand op een eigen tijd en moment leren en tegenwoordig vaak zelfs via elk device (computer, laptop, tablet, smartphone). Daarmee is de toegankelijkheid van nieuwe informatie enorm verbeterd.

eLearning wordt niet alleen voor verpleegkundigen gebruikt

eLearning is niet alleen beschikbaar voor mensen werkzaam in de zorg, maar ook voor andere sectoren. Zo maken onderwijsinstellingen, overheden, bedrijven, organisaties en kennisbureau’s gretig gebruik van eLearning modules voor het opleiden van mensen. Mede door de flexibiliteit van eLearning is het een enorm populair middel geworden om te leren. En waar in het begin eLearning vaak een doodsaaie ervaring bleek met eindeloos klikken, is ook daar verandering in gekomen. Steeds vaker zien we de inzet van video-learning, gamification en andere speelse elementen die een steeds accuratere weergave geven van de daadwerkelijke praktijk. Wanneer een eLearning aansluit op het echte werk, met direct toepasbare oefeningen, dan wordt de kans dat geleerde kennis beklijft vele malen groter. Dat maakt het ook veel leuker om eLearning te volgen en om te leren. 

Meer weten over de flexibiliteit en mogelijkheden van eLearning?