+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Meer weten over de ISO 27001 certificering?

wij kunnen je helpen bij het bewustmaken van je organisatie

In vrijwel elke organisatie is het vaak voorkomend onderwerp: dé wereldwijd erkende norm op het gebied van informatieveiligheid. We hebben het hier natuurlijk over de ISO 27001 certificering. Op deze pagina lees je over de betekenis van deze ISO certificering, ontdek je de vele voordelen er van en leer je hoe jouw organisatie klaar kan worden gemaakt voor het behalen van de certificering.

Wat is een ISO 27001 certificering?

Met deze certificering kun je aantonen dat jouw organisatie zijn informatiebeveiliging op orde is en dat medewerkers hiervan bewust zijn. Naast het feit dat meer en meer opdrachtgevers en leveranciers een ISO certificaat als eis stellen, biedt een ISO certificatie ook grote meerwaarde voor een organisatie.

Als een organisatie ISO 27001 gecertificeerd is, dan wordt aan alle eisen van de betreffende internationale norm voldaan. Een onafhankelijke externe organisatie beoordeelt dit op basis van een extern onderzoek. Na het extern onderzoek, wordt een officieel certificaat aan de organisatie toegekend waarmee een organisatie kan aantonen dat de bedrijfsprocessen op orde zijn en de organisatie zich bewust is van de noodzaak tot informatieveiligheid.

Onze reactie na ontvangst van het ISO 27001 certificaat!

Wat is er nodig om aan de ISO 27001 certificering te voldoen?

Bij de ISO 27001 certificering komen meerdere aandachtspunten naar voren. In de basis komt het op het volgende neer:

→ Er moet een kwaliteitssysteem worden ingericht waarmee de beveiligingsmaatregelen worden vastgesteld en gemeten, ook wel een ISMS genoemd.

→ De werking van dit kwaliteitssysteem moet systematisch en periodiek worden gecontroleerd.

ISO 27001 certificering voordelen

Naast het kunnen aantonen van de kwaliteiten van jouw organisatie, brengt een ISO certificering ook een aantal andere voordelen met zich mee. Hieronder een kort overzichtje:

Betrokkenheid van het personeel
Met een ISO certificering worden processen en structuren voor de gehele organisatie in kaart gebracht. Hiermee vergroot je de betrokkenheid van alle medewerkers en tevens de werksfeer.

Incidenten voorkomen
Met een overzicht in de processen wordt signalering van problemen gemakkelijker. Hierdoor kun je tijdig bijsturen om zo incidenten op tijd voorkomen.

Een positief imago
Met een ISO certificering draag je bij aan een positief imago, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast geeft het vertrouwen aan je partners, relaties en klanten omdat je als organisatie bewust omgaat met de informatiebeveiliging van jezelf en van hen.

Hoe kan jouw organisatie een ISO 27001 certificaat behalen?

Denk jij dat jouw organisatie aan de eisen van de ISO 27001 certificering voldoet en al je medewerkers er op getrained zijn? Dan kan je een onafhankelijke keuringsinstantie benaderen om de certificering aan te vragen. Deze instelling zal dan de processen en structuren binnen je organisatie toetsen om te kijken of jouw organisatie voldoet aan de eisen uit de ISO normen. 

Wij hebben dit zelf ook gedaan en kunnen daarmee garanderen voor onze partners, relaties en klanten dat wij veilig en bewust omgaan met informatie

Heb je hulp nodig bij het trainen van je organisatie en medewerkers over informatieveiligheid? Neem dan contact met ons op!

waar kunnen we jou mee helpen?