+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

Wees zuinig op je telefoon

De Nokia 3310. Dat was mijn telefoon. Deed precies wat dat ding moest doen: je kon ermee bellen. En je kon hem laten vallen. Ook belangrijk. Daarbij kon je, als het echt moest, het nieuwigheidje SMS-en proberen. Door een soort morsecode in te voeren met de 12 beschikbare knoppen kon je berichten versturen. 2 maal de 4 voor een H, 1 keer de 2 voor een A, en dat nogmaals, de 0, 3 maal de 6 en 2 keer drukken op de 5 spelde: haha ok. En dan was je 4 minuten verder. Leuk voor de afwisseling.

En toen zat ik in de trein. Met een collega. Met een iPhone. Hij zat Angry Birds te spelen. Ik had trots een draagbare spelcomputer in mijn handen, de Playstation Portable. Wie gaat er nou een spelletje spelen op z’n telefoon. Dat Snake op mijn Nokia is ook niks aan.

‘Moet jij ook niet eens upgraden?’ vraagt mijn collega als ik een SMS-je binnenkrijg. Na mijn defensieve ‘Waarom zou ik?’, krijg ik een lijst met overtuigingspunten te horen: je kan ieder moment op het internet, even wat opzoeken, nieuws lezen, je kunt er spelletjes op spelen, best toffe ook,en je kan er foto en filmpjes mee maken. Ja, daar heb ik toch een camera voor. Is veel betere kwaliteit. En ik hoef onderweg echt niet op het internet, dat heb ik thuis al en op kantoor. Dus ik gooi mijn ultieme non-argument op: ‘Ja, en als ie valt, is ie stuk!’ Ik lach er zelfs nog een beetje gemeen bij.

Jullie begrijpen dat ik inmiddels ook al jaren overstag ben. Dat ik van mijn iPhone hou als Smeagol van zijn ring, zijn precious. Maar ik zorg er wel voor dat ik hem heel houd, en veilig. Ik heb een mooi bescherminghoesje, en update altijd netjes mijn software, en ik denk twee keer na voordat (dantoch gewoon) publieke gebruik en het internet afstruin voor schattige kattenfilmpjes. Net als iedereen.

online information security training

De online training bestaat uit interactieve micro-learnings van elk 7 tot 15 minuten leertijd. Gericht op bewustwording en met praktische oefeningen en tips. 

Handig binnen een campagne, inhoudelijk aanpasbaar en meertalig.

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Plan eenvoudig een belafspraak of een Zoom-meeting in met één van onze eLearning experts. We laten je graag meer zien met behulp van een demo!

Of laat je vraag achter en dan nemen wij contact met je op.