Juichend enthousiast was ik toen begin maart het goede nieuws kwam: ik ben de nieuwste aanwinst bij Splintt! Tegelijkertijd kwamen er steeds meerberichten over het Coronavirus. Langzaamaan werd duidelijk dat ook Nederland steeds meer besmettingen kreeg én dat de kans op een lockdown groot was. Reden om mij direct flink zorgen te maken over mijn nieuwe baan. Gaat het nog wel door? (Ja!) En hóe gaat mijn inwerkperiode eruitzien??

Als je start bij een nieuwe baan ben ik gewend dat je veel kennismakingsgesprekken hebt met liters koffie. Ik loop als een blije gup achter mijn toegewezen buddy aan en stel hopelijk wat intelligente vragentijdens de overleggen die ik bijwoon. Maar bovenal: ik bén er. Hoe ik het gewend ben is dat je door op kantoor te zitten snel de sfeer en het inzicht in hoe men te werk gaat meekrijgt. Je hebt de mogelijkheid om links en rechts nieuwe collega’s de oren van hun hoofd te vragen. De laagdrempeligheid om even een korte vraag te stellen is vanzelfsprekender als je naast iemand zit. Maar ja, dat kan nu dus niet.

Zelf ben ik gewend om één dag per week thuis te werken. Lekker doorbeunen met weinig afleiding en muziek op standje burenruzie. Belangrijke voorwaarde hiervoor is het hebben van een aanzienlijke berg werk. En dit is nu net het ding met inwerken: die berg werk heb je helemaal niet… Dus hoe vul ik mijn dagen?

Inmiddels is de start gemaakt. Ik heb via Zoom al mijn nieuwe collega’s ontmoet en stiekem is dit eigenlijk heel erg leuks! Want ineens kom ik in hun woonkamer of werkkamer binnen! Ik krijg direct een zeer persoonlijke kijk op iemand zijn leven: pluizige kattenstaarten, een Pulp Fiction poster aan de muur en zeurende pubers op de achtergrond.

De Slack van mijn buddy draait overuren door alle *ploings* van de vragenvan mijn kant. Met daarbij het voordeel dat ik nu direct de antwoorden op papier heb staan. Eigenlijk helemaal niet zo verkeerd dit thuiswerken tijdens een inwerkperiode, straks wil ik niet eens meer naar kantoor…

online information security training

Leer medewerkers alles over bewust en veilig omgaan met informatie.

Handig als ze bijvoorbeeld vanuit huis moeten werken! 

Zoek je ook zoiets, maar dan anders?
Wil je meer weten, overleggen of advies?

Je kunt ook je gegevens achterlaten, dan nemen wij contact met jou op.