+ 31 85 40 10 620 info@splintt.nl

eLearning in crisistijd

Zoveel mogelijk vanuit huis werken, zo min mogelijk naar buiten gaan…  Dat is de nieuwe status quo. Online contact met elkaar, thuisklasjes, zakelijke Zoom-Teams-Hangout-etc meetings. Binnen twee weken tijd kunnen we stellen: wie kent het nog niet? 

Voor de private opleidingssector biedt deze tijd nieuwe kansen. Wij, als eLearning bureau, merken dat goed. Waar bepaalde sectoren stilliggen, zien we een stroom aan bedrijven die nu ’toch maar eens die stap naar eLearning’ willen zetten. 

We lazen het ook in de ABN AMRO Insights : het coronavirus biedt grote kansen voor de private opleidingssector. Doordat werkgevers hun werknemers vragen thuis te werken en er niet altijd evenveel werk is als voor de coronacrisis, nemen steeds meer bedrijven de stap naar online leren. Zo vragen werkgevers aan hun werknemers om arbeidstijd aan te vullen met eLearning.

ABN AMRO verwacht dat werkgevers de komende weken meer online opleidingen gaan afnemen voor werknemers in alle typen beroepen. En ook al is thuiswerken in diverse functies en beroepen geen optie, toch kunnen mensen thuis wel werken aan hun ontwikkeling met behulp van eLearning.

Verwacht wordt dat eLearning aanbieders, afnemers van eLearning en en gebruikers van eLearning de komende weken flink meer werk zullen krijgen. Voor scholen is dat heel direct te zien. Daar moet ook echt NU geleverd worden. Idem voor de zorg. Denk aan uitleg over de werking van beademingsapparatuur.  

In de zakelijke markt zien wij dat het nog enigzins voorzichtig gaat. Zo zijn er bedrijven bij wie de hele trainingsportefueille on hold gaat. Daarbij maakt het niet uit hoe er getraind wordt. Er zijn simpelweg andere prioriteiten. Mensen moet gerepatrieerd worden, thuiswerken moet  worden ingericht, klanten geïnformeerd etc.

We zien ook bedrijven bij wie het juist in een versnelling gaat. Handelaren in bouwmaterialen,  high-tech bedrijven en een reeks aan – inderdaad – bedrijven in de private opleidingssector.

Zo hebben we afgelopen twee weken een enorme spurt gemaakt voor opleiders die leermaterialen willen maken voor online training over gevaarlijke stoffen, information security, lekkende tankwagens, LinkedIn en Boolean, dierveiligheid, presentatietechnieken, duurzaamheid en zo kan ik nog wel even doorgaan! 

Hoe online leren jou kan helpen

Online leren kan je enorm helpen bij het scholen -en omscholen van medewerkers. Merk jij juist nu, in tijden van crisis door corona, dat klantbehoeften veranderen? En wil jij ook op deze behoeften gaan inspelen? Dan is extra scholing van je personeel wellicht een goede keus. 

Of merk je dat werknemers, nu ze thuis werken, ineens 10% extra werk verrichten in dezelfde werktijd? Dan is het geen verkeerd idee om resterende werktijd te gebruiken voor het opleiden van je werknemers. 

Ben je een opleider, kennisorganisatie, uitgever of evenementenbureau en zie je je business model veranderen doordat fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn? Kun je niet alles opvangen met bijvoorbeeld webinars? Dan is het ontwikkelen van online cursussen een optie. 

Hoe je het ook went of keert: ook in crisistijd liggen er kansen. 

Zoek je een oplossing voor jouw situatie?

Plan eenvoudig een belafspraak of een Zoom-meeting in met één van onze eLearning experts. We laten je graag meer zien met behulp van een demo!

Of laat je vraag achter en dan nemen wij contact met je op.