Menu

Winter is here: plaatsonafhankelijk leren

Jolijn van Eunen

Jolijn van Eunen

11 dec 2017 Leestijd 2 minuten

In gesprekken met Nederlandse klanten is het argument ‘plaatsonafhankelijk leren’ nooit de doorslaggevende reden om te beginnen (of door te gaan) met e-learning. In het kleine Nederland zijn we gewend dat we overal kunnen komen, of het nou met de auto of de trein is. OK, de spits is druk, maar het is nooit onmogelijk.

En dan sneeuwt het...

De Splintters werken veelal thuis vandaag. En wie geen afspraken buiten de deur heeft, kan daar prima uit de voeten. We werken in de Cloud, we Slacken en Zoomen en aangezien we normaal gesproken ook met onze collega’s in Roemenië op deze manier samenwerken, is iedereen eraan gewend.

Onze internationale klanten zien in het ‘plaatsonafhankelijk leren’ wel een groot voordeel, in welk seizoen dan ook. Denk aan de offshore en maritieme sector, waarbij een klein team verspreid over de wereld kan zitten en toch dezelfde training moet krijgen. Maar ook internationaal opererende organisaties die iedereen tegelijk dezelfde training willen aanbieden.

Voor werknemers die geen reguliere werkplek of werktijden kennen en voor werknemers die in afgelegen gebieden werken is en blijft e-learning een uitkomst. Oók zonder alle mooie game-elementen en video; echt, niet iedereen heeft snel internet!

En voor iedereen in Nederland die wel reguliere werktijden kent en dagelijks naar dezelfde werkplek reist: denk op deze winterdag eens aan al die mensen die niet elke dag thuis eten of slapen, maar door e-learning en andere ICT-oplossingen in contact kunnen blijven met collega’s en het thuisfront, hun werk goed kunnen doen en zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.

Winter is here, but we’ll manage.

Nog een blog lezen?

 • Een ‘shout-out’ naar onze klanten

  Leestijd 4 minuten

  Dagelijks ben ik met e-learning bezig, inmiddels bijna 3 jaar. Mijn dag start bijvoorbeeld met een...

 • De eerste keer… Wel spannend, maar toch ook fijn!

  Leestijd 3 minuten

  Overal is een eerste keer voor. De eerste keer fietsen, de eerste keer naar school, de eerste keer...

 • Hoe borg en deel je specialistische kennis in je organisatie?

  Leestijd 6 minuten

  Stel: je bent directeur van een groot bedrijf en je hebt nogal wat specialistische kennis in huis....

 • Waarom zelf een module bouwen niet zo makkelijk is als leren surfen

  Leestijd 2 minuten

  Afgelopen weekend toog ik weer met mijn plankje richting Noordzee. En terwijl ik met mijn wetsuit...