• Ingezette diensten
 • 100% maatwerk
 • Mediaproductie
 • De vraag

  Sinds begin 2016 moeten verzekeraars voldoen aan het internationale Solvency II Framework.

  Risk Based Capital en Solvency II zijn theoretische en complexe onderwerpen. Alle professionals die bij Ageas werken moeten de inhoud kennen, en vooral de manier waarop Ageas dit framework interpreteert en toepast. De online training moet bijdragen aan eenheid in taal en interpretatie.

 • De oplossing

  Veel professionals bij Ageas waren goed geïnformeerd over bepaalde onderdelen van het framework, maar kwamen kennis tekort op andere gebieden. Daarom hebben we een serie aan e-learning modules ontwikkeld, met grote keuzevrijheid voor de deelnemers. Zo kunnen zij zelf bepalen welke 'learning snacks' zij (eerst) volgen.

  Om de motivatie te verhogen en een prettige en toepasbare leerervaring te kunnen bieden, staken we veel tijd in het design. We kozen voor een sterke Ageas herkenbaarheid en een heldere presentatie van informatie.

  Korte interviews met expert's vormen triggers, animaties dragen bij aan kennisoverdracht en interacties zorgen voor verdieping en nodigen uit tot experimenteren en oorzaak gevolg relaties te doorgronden.

  De e-learning modules zijn ontwikkeld met Lectora Publisher. Ageas gebruikt het Cornerstone on Demand LMS.

 • De klant aan het woord

  Toen we startten met de ontwikkeling van deze Risk Based Capital e-learning, liepen we tegen veel uitdagingen aan. Bijvoorbeeld: hoe selecteren we de juiste content uit een jarenlang opgebouwde berg aan informatie? Hoe verpakken we de vaak complexe content in begrijpelijke taal voor hen die niet dagelijks met deze materie werken? Daarbij was het ook onze eerste ervaring met het ontwikkelen van een online training. En dat allemaal binnen een ambitieuze tijdsplanning.

  We lanceerden de e-learning in februari 2017. De eerste resultaten toonden dat vrij veel van onze mensen de weg naar de modules vonden en dat de modulaire, 'bite-sized' aanpak hen aansprak. Sommige collega's doorlopen alles in chronologische volgorde, anderen selecteren enkel onderwerpen waarmee ze hun kennis kunnen vergroten en gaan direct door naar de finale test om hun certificaat te behalen.

  Gebaseerd op deze ervaringen promoten we de training verder in onze internationale organisatie. In 2018 voorzien we een update die Risk Based Capital weer 'top of mind' maakt.

  Patrick Vandewalle - Director Talent & Development Ageas

Wil je ook zoiets, maar dan anders?