Later als ik groot ben…

“Wat wil je worden als je later groot bent?”Op deze vraag heb ik nog steeds geen antwoord, er is nog zo veel te leren en ik wil alles weten. Als eLearning-ontwikkelaar mag ik me steeds in een ander onderwerp verdiepen en krijg ik een inkijkje in allerlei vakgebieden.

Na een studie Engels en Media Studies en een vrij willekeurige verzameling baantjes en projecten had ik nog steeds geen idee wat ik nou moest doen met mijn leven. Door een toevallige ontmoeting kon ik opeens binnen een week aan de slag bij een klein eLearning-bedrijf. Op dat moment had ik nog nooit van het begrip eLearning gehoord, maar ik was geïntrigeerd.

In het begin heb ik veel meegewerkt aan het ontwikkelen van taalcursussen. Dit begrepen de mensen om me heen nog wel, want het sloot aan bij mijn achtergrond. Op een gegeven moment kwamen er steeds diversere projecten bij. Als ik enthousiast begon te vertellen over een eLearning over het verzorgen van pluimvee, het voorkomen van infectieziekten, of het correcte gebruik van fitnesstoestellen was de reactie vaak: “Maar… jij hebt toch Engels gestudeerd?” Voor mij is het niet zo gek: als eLearning-ontwikkelaar ben ik eigenlijk enorm veel met taal bezig – toch wel de kern van mijn studie. Hoe verwoord je een leerdoel zo helder mogelijk? En hoe breng je informatie duidelijk en gedoseerd over zodat de doelgroep het begrijpt? Daarnaast heb ik altijd een brede interesse gehad, dus juist de variatie in onderwerpen spreekt me aan.

Na het maken van een eLearning over corona raakte ik door de coronacrisis mijn baan kwijt – isn’t that ironic? Inmiddels kan ik er wel om lachen, vooral sinds ik bij Splintt aan de slag ben gegaan en me weer met nieuwe projecten kan bezighouden. Stapsgewijs word ik geïntroduceerd in alle verschillende processen die Splintt hanteert bij het ontwikkelen van eLearnings, en ik krijg langzamerhand steeds meer taken te doen. Het zijn weer heel andere onderwerpen dan ik gewend ben. Dat is soms in het begin even ploeteren, maar op een gegeven moment valt dan het kwartje en ben ik niet meer te stoppen. Tot nu toe heb ik al eLearnings gemaakt voor de sectoren bouw, industrie en financiële dienstverlening. Cellenbeton? Consumptief krediet? Geen idee, maar geef me even en ik maak er een logisch verhaal van!

Lijkt het je ook leuk om bij Splintt te werken?