Menu

Nieuws van Splintt

wat is nieuw, leuk en mogelijk: we vertellen het hier

 • Next Learning 2018 met Dorel Juvenile en The Courseware Company

  23 april 2018

  Morgen zijn we bij Next Learning 2018, met onze partner The Courseware Company en onze gezamenlijke klant Dorel Juvenile.

  Wil je meer weten over deze interessante klantcase? Bezoek ons dan op stand S6. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

   

 • 8 tips voor het schrijven van goede e-learning

  6 april 2018

  We komen het best vaak tegen. Die opmerking. "Een e-learning module maken, hoe moeilijk kan het zijn?". Gewoon een paar slides, plaatje erop, tekstje erbij, een paar vragen et voilà. Zo gedaan. En dat snappen we. Want ook wij denken regelmatig: hoe moeilijk kan het zijn? In huis bijvoorbeeld: Ikea kast in elkaar zetten. Laminaat vloertje leggen. Nieuwe keuken plaatsen.

  Zolang je het klein houdt en een goede 'hoe-moet-ik-dit-doen' beschrijving in je hand hebt, is het best te doen. Misschien niet zo nauwkeurig als iemand die er dagelijks mee bezig is, maar goed genoeg. Zodra het geheel wat complexer wordt, worden we ons ervan bewust dat er - laten we zeggen - toch een mate van vakmanschap nodig is. Een mate die je waarschijnlijk nooit zelf gaat beheersen, domweg omdat je er niet genoeg tijd in kunt stoppen. Nog los van eventuele affiniteit.

  "Een e-learning module maken, hoe moeilijk kan het zijn?"  Ook nu hangt het van de mate van complexiteit af. Van de boodschap, je doelgroep, de specifieke inhoud. Wil je deze in elkaar zetten als de Ikea kast? Dan hebben we de komende tijd 8 tips voor je, in een blogreeks van onze content lead Philip van der Eijk, een heuse vakman.

   

 • Safety first, processen, olie en een super fijne samenwerking

  20 maart 2018

  VAPRO, Philpaper en Splintt slaan de handen ineen om RRP te voorzien van een puntig online leerprogramma.

  Iedere dag, iedere nacht, jaar in, jaar uit transporteert Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) ruwe olie en halffabrikaten van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland. Zonder overlast voor onze omgeving en het milieu, zonder geluid, veilig en onzichtbaar. Dat RRP veel zorg en aandacht voor training heeft, mag evident zijn.

  VAPRO is als opleider van operators al 60 jaar een begrip in de industrie. VAPRO ziet dat groei de nieuwe standaard wordt en dat we vooruitstrevend moeten zijn om mensen een “werkleven lang” in hun kracht te kunnen zetten en daarmee beter te laten presteren op de werkvloer.

  Daar draagt Philpaper, een soepel online leerplatform, een flinke steen aan bij. Philpaper is ontsproten uit de wens van Splintt klanten: een eenvoudig leerplatform dat toch precies uitgebreid genoeg is om 'learning journeys' uit te serveren. Met maatwerk ondersteuning van de learning experts van Splintt, is de cirkel rond.

 • Wilhelmus, leerstijlen, lancering leerplatform

  15 maart 2018

  Vlak voor de Winterspelen lanceerden we de spannende online workshop 'Wilhelmus in de klas', want wie wil er nu niet mee kunnen brullen als we winnen? En we hebben meer nieuws. Want leerstijlen bestaan niet en wetenschap laat je soms in de steek, aldus "onze" Philip. Voor wie tot slot een kijkje in onze innovatieve keuken wil nemen: we gaan los met Philpaper, een online leerplatform met pit en een goed reseller programma.

  Wil je ons nieuws automatisch ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar nieuws@splintt.nl

 • Juf Maike blogt: Lestip voor de Olympische Winterspelen

  15 februari 2018

  Wat een medailles winnen “we” met de Olympische Winterspelen. De prijsuitreiking is vaak ‘s morgens en dus live met de klas te bekijken. Leuk om dan het Wilhelmus mee te kunnen zingen. Lestip: de gratis digibordles Wilhelmus in de klas.

  Het Wilhelmus verplicht zingen met de klas? Daar ben ik niet voor. Maar voor de Olympische spelen en hopelijk ook weer bij de voetbal, is het wel leuk als je het Wilhelmus kent en mee kunt zingen. Ik moest een traantje laten bij het Wilhelmus voor Ireen Wust voor haar gouden medaille, de koningin van de Olympische Spelen. Voor de bovenbouw is het dan ook mooi als je wat van de geschiedenis van het lied weet.