Menu

Splintt in het nieuws

wat is nieuw, leuk en mogelijk: we vertellen het hier

 • Vacature Business Developer E-learning

  17 januari 2018

  Houd het in de gaten. Komende week zetten we een vacature voor een Business Developer E-learning met een bewezen track record online.

  Een wel heel erg leuke functie als je commercieel, dienstverlenend en nieuwsgierig bent ingesteld.

 • 2017 strik er om. 2018 volle kracht vooruit.

  12 januari 2018

  Blije Utrechtse Splintters luiden 2018 in, tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsdiner bij Natasja thuis. Ook deze keer een achtdelige verrassing van heerlijkheden. Een doorkijk naar de strategie voor de komende jaren, het beroemde balletje gooien (wie neemt de bokaal dit jaar mee) en een mannequin challenge met spoom in de koude buitenlucht.

  Wij zeggen: 2017 strik er om. 2018 volle kracht vooruit.

 • Splintters Op Dreef

  29 november 2017

  Na maandag een inspirerende, inhoudelijke sessie over ons 'why', onze missie en Customer Intimacy, vulde gisteren de geur van speculaas en pepernoten het kantoor van Splintt. De Goedheiligman mag dan nog niet jarig zijn, maar de ‘Splintterklaas’-stemming zat er al goed in bij de Splintters! Gelukkig maar, want er stond in de namiddag een gezellige activiteit voor ons gepland…

  Niemand wist van tevoren wat we precies gingen doen. Er waren alleen een paar subtiele hints gegeven in het Sinterklaasgedicht in de uitnodiging en daar moesten we het maar mee doen… Rond 4 uur verzamelden de eerste Splintters zich dan ook ietwat afwachtend en onzeker om zich heen kijkend. Niemand had op dat moment verwacht dat een half uur later de mannen aan het gillen waren, we met z’n allen de meest vreemde geluiden produceerden, we bumperstickers zouden plakken en dat een spel met een koning zó frustrerend kon zijn…

  Improviseren en teambuilding, dat was wat we aan het doen waren. Maar dan nét even anders door de superleuke theatersport workshop van Arjan en Marrit van Op Dreef Workshops (check https://www.opdreefworkshops.nl/). Je kon wel zeggen dat de Splintters behoorlijk op dreef waren! Beetje bij beetje ging onze schaamte aan de kant en voelden we ons allemaal even echte Lama’s…

  En wat is improviseren zonder het (bij de meesten) welbekende moordspel?! Toen ook ons laatste beetje schaamte verdwenen was, sloten we de workshop af met onze eigen versies van dit spel. Cavia’s als moordwapen, SM-meesteressen op kinderfeestjes en een moord in de Ikea-ballenbak; niets was te gek. Eigenlijk precies zoals we onze Splintters kennen.

  We hebben ontzettend genoten van het samen lachen, het schaamteloos opdrachten uitvoeren en de geïmproviseerde samenwerkingen. Daarnaast kregen we inzicht in onze sterke en zwakke punten qua communicatie en samenwerking op de werkvloer. Erg leerzaam dus ook nog! Arjan en Marrit begeleidden ons in dit alles op een zeer grappige en inspirerende manier. Ze creëerden direct een open en ontspannen sfeer, waardoor iedereen zich veilig voelde om mee te doen. We werden zelfs tussen neus en lippen door nog ‘te goed’ genoemd!

  Met dat compliment op zak konden we, na een middag vol adrenaline, in ontspannen sfeer de dag afsluiten. Er stond een tafel vol pizza én champagne om te proosten op weer een mooie nieuwe klant op ons te wachten. Een heerlijk middagje/avondje, met een heerlijk team!

 • Klokhuis Onderneemt Backstage: een online les bedenken voor een snoepfabriek

  11 november 2017

  Hoe verfrissend is het om kinderen te laten bedenken, bewerken en testen. Want wat nou als je met een probleem zit en je kennis moet borgen? Oudere medewerkers gaan uit dienst, kennis is slechts gedeeltelijk vastgelegd, maar zit ook in hoofden van mensen. Om nog maar niet te spreken over de veranderingen die er sowieso gaan komen in werkwijze. Dan de nieuwe medewerkers inwerken, die ook nog op een andere manier willen leren...

  Een pittige uitdaging die 18 kinderen vol enthousiasme aangingen. En niet te vergeten: ook een energieke moeder, die 's avonds met haar 3 meiden nog een extra uitwerking deed, resulterend in een volledig moodboard. Plus een blog dat zeer de moeite waard is om te lezen en de opzet van de hele dag zo goed beschrijft dat ik niet nog eens over ga doen.

  Wij gaan alle briljante ideeën omzetten in de oplossing die de kinderen hebben bedacht. Met dank aan:

  Jayna, Mas, Jeroen, Soraya, Evelien, Valentijn, Juliet, Krisje, Rufus, Sophie, Younes, Dounia, Fons, Merijn, Thieme, Manon, Danni, Sam en ook Virginia.

 • Het Klokhuis onderneemt: backstage bij Splintt

  2 oktober 2017

  Tijdens het landelijke ‘Het Klokhuis Backstage’ op zaterdag 11 november openen bedrijven hun deuren voor Klokhuis-fans, die voor anderen gesloten blijven. Op deze dag kunnen kinderen en hun ouders in het echt zien hoe het eraan toe gaat in een bedrijf.

  Zo ook bij Splintt. Wil jouw zoon of dochter (en jijzelf) meer weten over het maken van online lessen, of zelfs de bedenker worden van een nieuwe online les ? Kom dan bij ons backstage van 10:00-15:00 uur.

  Want of je nu moet leren hoe een koeienmaag werkt, of hoe je een product moet verkopen in een winkel: wij bedenken hoe je dat leuk kunt leren. Dat doen we voor hele verschillende bedrijven.

  En af en toe maken we iets zelf, dat we gratis verspreiden voor iedereen die wil leren. We zijn op dit moment hard met zo'n onderwerp bezig, maar het is nog geheim. Als je op 11 november bij ons bent, krijg je het natuurlijk te zien en mag je ook tips geven om het nog beter te maken. We beloven: iedereen in Nederland heeft er iets aan.

  Meer informatie over Het Klokhuis Backstage.