Menu

Splintt in het nieuws

wat is nieuw, leuk en mogelijk: we vertellen het hier

 • Wilhelmus, leerstijlen, lancering leerplatform

  15 maart 2018

  Vlak voor de Winterspelen lanceerden we de spannende online workshop 'Wilhelmus in de klas', want wie wil er nu niet mee kunnen brullen als we winnen? En we hebben meer nieuws. Want leerstijlen bestaan niet en wetenschap laat je soms in de steek, aldus "onze" Philip. Voor wie tot slot een kijkje in onze innovatieve keuken wil nemen: we gaan los met Philpaper, een online leerplatform met pit en een goed reseller programma.

  Wil je ons nieuws automatisch ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar nieuws@splintt.nl

 • Juf Maike blogt: Lestip voor de Olympische Winterspelen

  15 februari 2018

  Wat een medailles winnen “we” met de Olympische Winterspelen. De prijsuitreiking is vaak ‘s morgens en dus live met de klas te bekijken. Leuk om dan het Wilhelmus mee te kunnen zingen. Lestip: de gratis digibordles Wilhelmus in de klas.

  Het Wilhelmus verplicht zingen met de klas? Daar ben ik niet voor. Maar voor de Olympische spelen en hopelijk ook weer bij de voetbal, is het wel leuk als je het Wilhelmus kent en mee kunt zingen. Ik moest een traantje laten bij het Wilhelmus voor Ireen Wust voor haar gouden medaille, de koningin van de Olympische Spelen. Voor de bovenbouw is het dan ook mooi als je wat van de geschiedenis van het lied weet.

 • ‘Wilhelmus in de klas’ toont aan dat het leren van het Wilhelmus gewoon leuk kan zijn

  Persbericht, Utrecht - 5 februari 2018

  Op de Spelen gaan we het Wilhelmus hopelijk vaak horen

  Tijdens de formatie van het huidige kabinet speelde de Wilhelmus-kwestie opnieuw op. De dagelijkse talkshows nodigden voor- en tegenstanders uit en gaven politieke partijen uitgebreid de ruimte om stelling te nemen. Ook bij Splintt kwam de discussie ter tafel. Het team ging de uitdaging aan om te bewijzen dat het Wilhelmus leren een leuke ervaring kan zijn.

  De Olympische Winterspelen vormden een mooie stip op de horizon voor Splintt, een in online leeroplossingen gespecialiseerd bedrijf uit Utrecht. Echter, iets doen met het Wilhelmus bleek te vaag. Een team van e-learningontwikkelaars en vormgevers formuleerde een eigen missie: met een online workshop docenten in het basisonderwijs in staat stellen, om zelfstandig een extra leuke les over het Wilhelmus te geven. Hiermee ging het Splintt team aan de slag en inmiddels is de workshop en de begeleidende docentenhandleiding voor iedereen gratis toegankelijk via www.wilhelmusindeklas.nl

  “We willen ons niet mengen in de discussie ‘wel of niet in het curriculum’. We willen docenten die het leuk vinden om met het Wilhelmus aan de slag te gaan een steuntje in de rug bieden. En ook willen we kinderen en andere geïnteresseerden op een speelse manier laten ervaren dat het Wilhelmus leren kennen echt interessant is.”
  Natasja Jager-Schijve, directeur-eigenaar Splintt

  Over Wilhelmus in de klas
  Wilhelmus in de klas is een online workshop die zowel klassikaal als individueel te volgen is. Leerlingen treden een betoverd koninkrijk binnen en moeten vier uitdagingen aangaan om deze betovering te verbreken. Hierbij leren ze meer over Willem van Oranje en het Wilhelmus en oefenen ze met het zingen van ons volkslied.

  Voor docenten in het basisonderwijs
  Met een minimale voorbereiding van circa 15 minuten, is iedereen in staat de online workshop klassikaal te geven aan een groep leerlingen. Op www.wilhelmusindeklas.nl staat een downloadbare handleiding met leuke extra oefeningen en achtergrondinformatie gereed. De workshop zelf kan direct gevolgd worden en duurt ongeveer drie kwartier.

  Over Splintt
  Splintt is gespecialiseerd in online leeroplossingen. Splintt bestaat uit educatieve experts met een andere kijk op leren. Een goede leerervaring is wat telt. En goed betekent: effectief, motiverend, inspirerend, vlot en toepasbaar.

  Contact
  Voor meer informatie, neem contact op met Natasja Jager, natasja@splintt.nl 06-22926342 of 085-4010620

 • It was not a drill

  29 januari 2018

  Een vurige start van de week vandaag. Een heuse brand bij de ingang van ons kantoor.

  Gingen eerste de lichten uit, rook onze Marion een vreemde lucht.

  Goed kijkend dansten te vlammetjes uit het plafond.

  De brandweer rukte uit en had alles binnen een paar minuten onder controle.

  Back to business as usual.

 • Vacature Business Developer E-learning

  17 januari 2018

  Houd het in de gaten. Komende week zetten we een vacature voor een Business Developer E-learning met een bewezen track record online.

  Een wel heel erg leuke functie als je commercieel, dienstverlenend en nieuwsgierig bent ingesteld.