Menu
 • Articulate gebruikersdagen: Philip over xAPI

  18 september 2018

  De Articulate Gebruikersdagen, georganiseerd door The Courseware Company zijn op 13, 15 en 16 november. Philip van der Eijk spreekt er over xAPI. Kom je ook?

 • Samen online leren in Vietnam

  5 augustus 2018

  “Onze mensen in Vietnam doorlopen in tweetallen online trainingen uit de Feed Academy. Erg leuk, want zo ontstaat er onderling discussie over de inhoud. Hierdoor blijft de leerstof goed hangen en heb ik meteen input voor praktijksessies in de stallen”, aldus Fred de Cocq, varkensspecialist en trainer voor De Heus in Vietnam.

  Koninklijke De Heus is met ruim 5.000 medewerkers actief in meer dan 50 landen, met als kernactiviteit de productie en het vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar een internationaal toonaangevend diervoederbedrijf.

  Bij De Heus ligt de focus altijd op de veehouder. Het diervoederbedrijf streeft ernaar om veehouders te ondersteunen in het verbeteren van hun resultaat. Daarom wordt in alle leertrajecten steeds weer de verbinding met de veehouder gelegd.

  De vraag om een Feed Academy in te richten kwam voort uit de behoefte om efficiënt en hoogwaardig kennis te delen met alle locaties in de wereld. De Feed Academy bestaat uit circa 40 thema’s over varkens, runderen en pluimvee, is beschikbaar in verschillende talen en wordt efficiënt ingezet in blended leertrajecten over de hele wereld.

 • Nieuwe generatie denkt na over online leren

  24 juli 2018

  Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: klaar staan om de volgende generatie te helpen met leren. En hoe leuk is het als precies die generatie daar een handje bij helpt. YouTube erbij, 'brainstormen', alles vertellen over leren op school en wat beter zou zijn. Ondertussen rolden er drie prachtige nieuwe bedrijven aan boord. Ook binnen schijnt de zon uit alle hoeken!

   

 • Next Learning 2018 met Dorel Juvenile en The Courseware Company

  23 april 2018

  Morgen zijn we bij Next Learning 2018, met onze partner The Courseware Company en onze gezamenlijke klant Dorel Juvenile.

  Wil je meer weten over deze interessante klantcase? Bezoek ons dan op stand S6. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

   

 • 8 tips voor het schrijven van goede e-learning

  6 april 2018

  We komen het best vaak tegen. Die opmerking. "Een e-learning module maken, hoe moeilijk kan het zijn?". Gewoon een paar slides, plaatje erop, tekstje erbij, een paar vragen et voilà. Zo gedaan. En dat snappen we. Want ook wij denken regelmatig: hoe moeilijk kan het zijn? In huis bijvoorbeeld: Ikea kast in elkaar zetten. Laminaat vloertje leggen. Nieuwe keuken plaatsen.

  Zolang je het klein houdt en een goede 'hoe-moet-ik-dit-doen' beschrijving in je hand hebt, is het best te doen. Misschien niet zo nauwkeurig als iemand die er dagelijks mee bezig is, maar goed genoeg. Zodra het geheel wat complexer wordt, worden we ons ervan bewust dat er - laten we zeggen - toch een mate van vakmanschap nodig is. Een mate die je waarschijnlijk nooit zelf gaat beheersen, domweg omdat je er niet genoeg tijd in kunt stoppen. Nog los van eventuele affiniteit.

  "Een e-learning module maken, hoe moeilijk kan het zijn?"  Ook nu hangt het van de mate van complexiteit af. Van de boodschap, je doelgroep, de specifieke inhoud. Wil je deze in elkaar zetten als de Ikea kast? Dan hebben we de komende tijd 8 tips voor je, in een blogreeks van onze content lead Philip van der Eijk, een heuse vakman.