Een echte grote-mensen baan

“Een parttime job naast een fulltime studie? Gaat dat allemaal wel lukken?” Dit waren de eerste reacties toen ik vertelde dat ik bij Splintt was aangenomen als marketingmedewerker. Zelf had ik hier natuurlijk ook al over getwijfeld, maar deze kans kon ik gewoon niet laten schieten.

Na vele typische bijbaantjes te hebben gehad (denk aan kassamedewerker, huishoudelijke hulp, huiswerkbegeleider) was het eindelijk tijd om iets te gaan doen waar ik echt energie uithaal: schrijven. Ik kon niet wachten om ervaring op te doen in dit werkveld. Tot nu toe was mijn werk als redacteur van het tijdschrift van de studievereniging mijn enige professionele ervaring met schrijven. Begin maart 2022 stapte ik dan eindelijk voor het eerst in m’n leven een echt kantoor binnen. Ik was daadwerkelijk begonnen aan mijn grote-mensen-baan. Althans, dat is hoe een baan als marketingmedewerker voelt voor een tweedejaarsstudent Communicatie- en Informatiewetenschappen. Gelukkig werd ik met open armen ontvangen en was iedereen enthousiast over zijn/haar nieuwe collega die het team van Splintt kwam versterken. Naast de gezonde zenuwen was ook ik mega enthousiast.

Er hing een gemoedelijke sfeer op de werkvloer en iedereen was behulpzaam. Dit moest ook wel, want door de fusie in juli 2021 ging ik niet alleen voor Splintt werken, maar voor alle bedrijven binnen BeOne Development. Dit betekende een overload aan informatie tijdens mijn eerste werkdag, wat op den duur zorgde voor een overload aan vragen die ik had voor mijn nieuwe collega’s 😉 Voor deze vragen wordt altijd tijd vrijgemaakt. En dit terwijl de wereld van eLearning tegenwoordig razend populair is onder bedrijven, waardoor de medewerkers van Splintt altijd druk in de weer zijn. Het begrip eLearning was natuurlijk wel iets waar ik van had gehoord en tijdens mijn bijbaantjes heb ik dergelijke leeroplossingen ook sporadisch moeten doorlopen. Toch stond ik er nooit bij stil hoe de wereld achter de eLearning in elkaar steekt en hoeveel werk en creativiteit het vergt.

Bij Splintt merk ik dat er altijd toegewijd, zorgvuldig en echt met plezier gewerkt wordt aan de ontwikkeling van leeroplossingen. Deze toewijding is dan ook terug te zien in de eLearning modules van Splintt. Door de interactie en herkenbaarheid wordt het voor medewerkers echt leuk gemaakt om de modules te doorlopen! De enthousiasmerende mentaliteit binnen Splintt geeft ook míjn geestdrift een boost. Ik kan niet wachten om mezelf te ontwikkelen binnen het marketingteam en meer bijdragen te mogen leveren aan het bedrijf. Dat ik het daardoor iets drukker zal krijgen dan de gemiddelde student is de unieke ervaring meer dan waard!

Benieuwd of we een plekje voor jou binnen het Splintt team hebben?