Menu

400 bikkelharde meters

Casper Versteeg

Casper Versteeg

03 mrt 2017 Leestijd 2 minuten

Soms leer je iets, waarvan je weet dat je het nooit zal vergeten. Zo zat ik tijdens de London Olympics naar de BBC te kijken in afwachting van de finale van de 400 meter. Colin Jackson (voormalig wereldrecordhouder op de 110 meter horden) legde uit hoe bijzonder de 400 meter als discipline is. De zwaarte van de discipline, zo vertelde hij, ligt in het overschakelen van een sprintmodus naar een duurmodus. Ergens op die 400 meter ligt verzuring te wachten en je zal moeten ademhalen om voldoende zuurstof binnen te krijgen. De sprinters met de hoogste snelheid zijn daarom niet per definitie de winnaars. De atleten die zowel een hoge topsnelheid hebben als goed kunnen omschakelen zijn succesvoller.
Het ontwikkelen van een e-learning is als een 400 meter. Een perfecte race begint altijd met de voorbereiding; de organisatie meekrijgen en het verzamelen van de content. Dan volgt het startschot; de definitieve go. Je vertrekt zo hard als je kan en zit hoog in je energie; je ontwikkelt ideeën, een didactisch, grafisch en technisch concept. Je voelt je sterk en wordt gedragen door het lekkere gevoel, maar dan treedt de verzuring in; niet alles blijkt haalbaar, sommige ideeën werken in de praktijk net niet helemaal, de organisatie wil alsnog inhoudelijke wijzigingen doorvoeren en het leukste werk is al gedaan. Je moet dan kunnen schakelen en je kunnen aanpassen, anders red je het niet tot de finish.
Bij de 400 meter is het niet de vraag of verzuring zal optreden, net als bij het ontwikkelen van een e-learning het niet de vraag is of er hobbels op de weg zullen zijn. De winnaars zullen daarom altijd degenen zijn die in staat zijn te schakelen bij het zien van hobbels en tegelijkertijd de energie hoog weten te houden.

Nog een blog lezen?

 • Romanian Splintters at Hackathon

  Leestijd 5 minuten

  Romanian Splintters recently took part in the Codecamp Hackathon, a 24-hour programming marathon...

 • Internet of Things, welke dingen?

  Leestijd 4 minuten

  Een term die de laatste tijd om mijn oren vliegt is IoT (Internet of Things/Internet van dingen)....

 • Nulla aetas ad discendum sera, oftewel: je bent nooit te oud om te leren

  Leestijd 4 minuten

  In de Romeinse tijd hadden ze er al een gezegde voor. In het Latijn. Nulla aetas ad discendum sera....

 • Fraude trends, hoe wij bijna werden opgelicht en twee gouden tips!

  Leestijd 3 minuten

  Al jaren ontwikkelen wij voor en met bedrijven online leeroplossingen om fraude te voorkomen. En...